Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Menų savaitė

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-10-30
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 23-27 dienomis gimnazijoje vyko Menų savaitės renginiai. Pirmąją savaitės dieną gimnazistai praleido žiūrėdami A. Špilevojaus storytelling'o spektaklį „Skambutis“. Po spektaklio mokinių laukė aptarimas su psichoterapeutėmis Anžela Rybakoviene ir Loreta Gudiene. Kiek vėliau grįžus į mokyklą, ilgosios pertraukos metu gimnazistų laukė Erasmus+ projekto metu sukurtų trumpųjų filmų aktualiomis jaunimui temomis peržiūra.

Antrosios dienos rytą gimnazistai pradėjo dalyvaudami grafikos dirbtuvėse. Jas vedė mokytojai Vytautas Stravinskas ir Leonora Stravinskienė. Mokinių sukurti darbai eksponuojami šalia dailės kabineto pirmajame senojo pastato aukšte. Tą pačią dieną aktų salėje vyko literatūros pamoka apie gimnazijos Dailės galeriją. Ją vedė mokytoja Regina Grubinskienė. Penktos ir šeštos pamokos metu, aktų salėje vyko skaitmeninės muzikos kūrybos dirbtuvės. Jas vedė mokytojas Faustas Petriškis ir mokiniai Salvijus Gelažis, Pijus Ranonis. Dirbtuvių tikslas - parodyti, kaip paprasta naudojantis muzikinėmis kompiuterinėmis technologijomis kurti muziką namų sąlygomis. Dirbtuvių dalyviai ne tik stebėjo, kaip tiesiai jiems prieš akis gimsta muzikinis kūrinys, bet ir dalyvavo jo kūrime bei muzikinio klipo filmavime. Po to, vyko integruota pamoka „Ieškok kūrybos geno savyje“. Pamoką vedė mokytojos Regina Grubinskienė ir Dalia Baniulienė. Pirmojoje pamokos dalyje pristatyta literatūrinė gimnazistų Rugilės Paliukėnaitės ir Eriko Atstupėno kūryba. Jų mokytoja Regina Grubinskienė kalbėjosi su jaunaisiais kūrėjais apie jų išleistas knygas, kūrybą, jos atsiradimą gimnazistų gyvenime. Antrojoje pamokos dalyje muzikos mokytoja Dalia Baniulienė pristatė, kas yra kūrybiškumas ir kaip jį atrasti savyje bei ugdytis muzikos srityje. Muzikuojantys gimnazistai pademonstravo kūrybinius gebėjimus. Išgirdome repą, dainos interpretaciją, trombono garsus.

Trečiosios menų savaitės diena persikėlė į vestibiulį. Ilgosios pertraukos metu gimnazijos vestibiulis prisipildė roko muzikos garsų. Taip prasidėjo atviras mikrofonas. Šio trumpo renginio esmė - paskatinti mokinius laisvai išreikšti save muzikoje. Muzikuojantys gimnazistai Nedas, Salvijus, Pijus, Akvilė ir Pranas, kartu su mokytoju F. Petriškiu kvietė visus susirinkusius prisijungti, užlipti į sceną ir pasidžiaugti muzika. Kol skambėjo muzika, vestibiulio sienas grafitti papuošė Meda ir Neilas.

Ketvirtąją dieną vyko integruota teatro pamoka „Susikalbėjimas be geografinių ribų ir kalbos mokėjimo“. Ją vedė teatro mokytoja, režisierė Asta Simonaitė. Penktosios dienos rytą pradėjome salsos ir šokio judesio fiksavimo pamokoje. Ją vedė mokytojos Rita Ebienė ir Aida Garastaitė. Kiek vėliau, 110 auditorijoje buvo pristatyta Aukštaitijos regiono tautinio kostiumo dalys ir dėvėjimo ypatumai. Atvirą pamoką vedė technologijų mokytoja Nida Sakalauskienė.

Dėkojame organizatoriams bei visiems dalyvavusiems!

 

Nuotraukos:
Gimnazijos archyvas, Aida Aurelija Garastaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos