Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Erasmus+“ tarptautinio bendradarbiavimo veiklos teminė konferencija

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-05-19
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. gegužės 3 d.–5 d. mūsų gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Inga Špokavičienė, kartu su kitomis trimis Lietuvos pedagogėmis, Bonos mieste (Vokietija) dalyvavo programos „Erasmus+“ tarptautinio bendradarbiavimo veiklos teminėje konferencijoje „Schools will become green and digital – and Erasmus+ supports the quality of education! – European conference on the challenges of schools in the face of climate change and digitalization“. Konferenciją organizavo nacionalinė Vokietijos „Erasmus+“ agentūra. Renginyje dalyvavo virš 200 pedagogų bei kitų švietimo sričių specialistų iš 26 Europos šalių.

Didėjančios klimato kaitos ir skaitmenizacijos akivaizdoje šiandienos mokyklos susiduria su iššūkiais. Konferencijoje ieškota kelių, kaip „Erasmus+“ gali prisidėti prie žinių, kompetencijų ir įgūdžių įgijimo minėtiems iššūkiams įveikti, kokios sąlygos būtinos, kad mokyklose būtų sukurta optimali mokymosi atmosfera ir įtrauki aplinka, kaip „Erasmus+“ projektai bei „eTwinning“ gali prisidėti prie šių tikslų įgyvendinimo.

Konferencijoje buvo pristatyti inovatyvūs skaitmeninimo ir tvaraus švietimo projektai, daugiausia dėmesio skiriant mokytojų rengimui, skaitmeninės įtraukties temai. Diskutuodami, keisdamiesi patirtimi ir padedami šios srities ekspertų, dalyviai ieškojo mokyklos veiklos tobulinimo galimybių.

 Konferencijos metu vyko šiltas, betarpiškas bendravimas su kolegomis iš kitų Europos šalių, tai suteikė galimybę rasti būsimus partnerius ateities projektams mobilumo, bendradarbiavimo ir „eTwinning“ projektams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos