Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Mokytojų dienos šventė

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-10-07
  • Kategorija: Renginiai

Kavos puodelis, mokinių iškeptas gardus pyrago gabalėlis, jauki šviesa, muzika, kolegų pašnekesiai. Taip gimnazijoje prasidėjo šventinės Mokytojų dienos rytas. Kaip ir kasmet, nuo pat ankstaus ryto prie kavos puodelio susitiko ne tik dabar gimnazijoje dirbantys mokytojai, bet ir jau užtarnautu poilsiu besimėgaujantys kolegos. Šventinis šurmulys buvo jaučiamas ir mokyklos koridoriuose, kuriuose su jauduliu trypčiojo ir pamokoms ruošėsi mokytojus pavaduojantys abiturientai.

Kiek vėliau aktų salėje prasidėjo šventinis Mokytojų dienos renginys. Staiga salėje prigeso šviesos, pasigirdo paslaptinga ir kupina įtampos muzika, prasivėrė durys ir vidun griežtais žingsniais įžengė paslaptingieji detektyvai – šventės vedėjai Nedas Stankevičius, Pranas Bitinas, Ema Daunytė ir Saulė Baltrūnaitė. Jų tiriama byla šiais metais neeilinė: kur dingo mokytojo X šypsena? Nuotaikingas detektyvų pasirodymas pažvelgė į mokytojo gyvenimą iš šalies ir bandė ieškoti atsakymų, tai kurgi dingsta mokytojo šypsena.

Po nuotaikingo detektyvų pasirodymo šventės kaltininkams muzikinį kūrinį dovanojo 3c klasės mokinės Austėja Krikščiūnaitė ir Gabrielė Vaškevičiūtė. Joms gitara akompanavo mokytojas Faustas Petriškis.

Švietimo bendruomenėje užsimenama apie didėjantį amžiaus skirtumą tarp mokinių ir mokytojų ir iš to kylantį nesusikalbėjimą. Abiturientai Pranas ir Nedas paruošė mokytojams nuotaikingą viktoriną: reikėjo atspėti, ką reiškia mokinių žargonas, vartojamas įvairiose mokyklinio gyvenimo situacijose, bei trumpiniai žinutėse. Po viktorinos vedėjai į sceną pakvietė nesusikalbėjimo su mokytojais ekspertą, buvusį mokinį, atlikėją ir muzikantą Gajų Garalevičių. Jis buvusiems mokytojams dovanojo savo kūrybos dainą. Po Gajaus dainos atsivėrė scena, pilna muzikos instrumentų. Gimnazistai užėmė vietas prie instrumentų ir kartu su Gajumi padovanojo mokytojams bendrą dainą. Taip baigėsi renginys gimnazijoje, bet ne šventinė diena.

Šventinę dieną vainikavo Pasvalio rajono savivaldybės mokytojams dovanotas koncertas Kultūros centre. Jo metu už nuoširdų darbą ir pasiekimus buvo apdovanoti ryškiausi rajono mokytojai. Džiaugiamės, kad tarp  jų buvo ir mūsų mokytojos: lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Regina Grubinskienė, šokių ir technologijų mokytoja Nida Sakalauskienė ir ekonomikos mokytoja, direktoriaus pavaduotoja Asta Stipinienė.

 

Nuotraukos:
Aida Aurelija Garastaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos