Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Savaitė be streso

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-10-16
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 9–13 dienomis mūsų gimnazijoje vyko „Savaitė be STRESO“. Jos metu veikė atsipalaidavimo zona, kurioje mokiniai, mokytojai bei kiti gimnazijos darbuotojai galėjo atsipalaiduoti piešdami ant kartono ar medžio lentelių, popieriaus, drobės.

Pirmadienį, per klasės valandėlę, auklėtojai kalbėjo su savo klasių mokiniais apie tai, kaip stiprinti emocinę sveikatą.

Antradienį Pasaulinės psichinės sveikatos dienos proga vyko akcija „Žalia šviesa gyvenimui“. Gimnazijos bendruomenės nariai pasipuošė žalios spalvos logotipais – priminimu sau ir kitiems, kaip svarbu rūpintis savo ir kitų psichine sveikata. Tą pačią dieną taip pat vyko nuotolinė pamoka „Kaip įveikti dideles ir mažas krizes?“ su psichologu Mykolu Kriščiūnu. 1a klasė tuo metu dalyvavo Pasvalio atviro jaunimo centro organizuotose akcijos „Žalia šviesa gyvenimui“ veiklose. Dėkojame Pasvalio atviro jaunimo centro vadovei Gintarei Gikienei už kvietimą ir prasmingai praleistą laiką.

Trečiadienį ir ketvirtadienį vyko akcija „Pasveikinkim vieni kitus“. Ilgųjų pertraukų metu gimnazijos bendruomenės nariai buvo kviečiami vaišintis antistresine arbata, rašė vieni kitiems linkėjimus ant vienkartinių arbatos puodelių, dalinosi su kitais savo atsineštomis vaišėmis.

Penktadienis – paskutinė „Savaitės be STRESO“ diena. Paskutinę dieną veikė atsipalaidavimo zona. Ši diena buvo skirta savaitės dalyvių patirčių apmąstymams.

Renginį organizavo dorinio ugdymo mokytojų metodinė grupė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos