Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Padėkos vakaras

  • Paskelbta: 2022-04-19
  • Kategorija: Renginiai

Padėkos vakaras Petro Vileišio gimnazijoje

Pasvalio Petro Vileišio gimnazijai šie metai ypatingi, nes tai gimnazijos šimtmetis. O ši abiturientų laida irgi jubiliejinė – 90-oji. Balandžio 14 dieną vyko tradicinis padėkos vakaras ,,Tai gražiai mane augino...". Toks renginys vyksta kiekvienais metais, o jo tikslas yra padėkoti šeimoms abiturientų, kurie pasižymi išskirtiniu talentu, kūrybingumu bei yra aktyvūs olimpiadų, konkursų, įvairių renginių ir projektų dalyviai.

 

Vakarą vedė du drąsūs ir charizmatiški trečiokai Ugnė Čekanauskaitė ir Rokas Kaziliūnas, o jį pradėjo svečiai. Šiuo metu gimnazijoje mokosi šeši ukrainiečiai, dirba viena mokytoja, todėl šiek tiek dėmesio buvo skiriama mintims apie tai, kas vyksta šiuo metu jų gimtojoje šalyje... Dvi merginos Viktorija Jarovaja ir Jelizaveta Docenko pasidalino savo mintimis bei palinkėjo abiturientams didžiausios sėkmės tolesniame gyvenimo kelyje, kad niekada nenutiktų tai, ką joms teko išgyventi Ukrainoje. Merginos kalbėjo iš visos širdies ir visų ukrainiečių vardu padėkojo už tai, kad Lietuvoje jaučiasi komfortiškai ir saugiai. Jų kalbą į lietuvių vertė gimnazijos rusų kalbos mokytoja Jūratė Rimšienė. Po svečių į sceną žengė gimnazistų vokalinis ansamblis (Ieva Mitkutė, Gabrielė Vaškevičiūtė, Ugnė Demenytė ir Leonas Andžius, vadovas Faustas Petriškis) su V. Kernagio daina ,,Baltas paukštis", o po jų nuotaikingą šokį atliko liaudies šokių kolektyvas ,,Apynėlis" (vadovė Nida Sakalauskienė).

 

Prasidėjo svarbiausia vakaro dalis – abiturientų ,,deimančiukai", buvo pristatomi talentingiausi ir gabiausi mokiniai. Iš viso jų net 18 ir kiekvienas pasižymi išskirtiniais  pasiekimais. Savo pasirodymais tėvelius ir svečius džiugino meniškos sielos: Kornelija Paškevičiūtė, muzikali mergina, scenoje atliko kūrinį akordeonu, Gvidas Rupštaitis, meninio skaitymo konkurso laureatas, padeklamavo A. Baltakio eilėraštį apie šeimą, muzikalioji Rugilė Katauskaitė su draugais atliko A. Mamontovo dainą ,,Kitoks pasaulis", žiūrovai žavėjosi įdomiomis Tomo Lungio nuotraukomis ir galbūt būsimos dailininkės Faustos Langaitės atvirukais. Už aktyvumą pagerbti Pasvalio kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro ,,Drãma“ talentingos atstovės Danielė Krivickaitė (ji taip pat ir meninio skaitymo konkurso laureatė) ir Paulina Imbrasaitė, šokėjos Guoda Ilekytė ir Neda Paušaitė (modernaus šokio kolektyvas ,,Smilga"), Vilija Ranonytė (tautinių šokių kolektyvas ,,Apynėlis"), gabiausi ekonomikoje bei verslume Dominyka Šimėnaitė (ISM verslo klasė), Ignas Ranonis, Gretė Kvedaraitė ir Gustas Filmanavičius. Gimnazijos pasididžiavimas - aktyvūs prizininkai įvairių mokomųjų dalykų olimpiadų dalyviai ir prizininkai Matas Gudliauskas, Dainius Ratkus, Morta Kaulinskaite ir Gabija Magelinskaitė. Žinoma, kiekvienas iš jų turi daug daugiau laimėjimų, už kuriuos yra verti didžiausių plojimų bei gražių žodžių. Apie kiekvieną iš abiturientų daug ką turėjo papasakoti ir klasių auklėtojai Neringa Bitinienė, Inga Kučnerienė, Audrius Vanagas ir Loreta Salinienė, jie pasidalino smagiais prisiminimais ir įvardijo geriausias savo puikiausių auklėtinių savybes.

 

Su švente dalyvius ir svečiu sveikino šokių kolektyvas ,,Smilga" (vadovė Rita Ebienė), merginos atliko jausmingą šokį. Po to stebėjo literatūrinę kompoziciją „Poezijos pasivaikščiojimai sekmadienio vakarą“ (atliko Paula Augėnaitė, Danielė Krivickaitė, Melita Paškonytė, Ieva Mitkutė, Simas Varnauskas, Justas Pociūnas; rež. A. Simonaitė), sukurtą pagal pasvaliečių poetų kūrybą. Buvo gražu stebėti  tokius artistiškus gimnazistus. Po šių pasirodymų žiūrovai stebėjo vaizdo medžiagą, kurioje abiturientai atsakinėjo į klausimus, pasidalino savo emocijomis bei prisiminimais apie gimnazijoje praleistus metus, dėkojo už tai, kad čia daug ko  išmoko, galėjo dalyvauti įvairiuose konkursuose ar olimpiadose, suteiktas galimybes atskleisti save. ,,Gimnazija išliks, kaip viena iš tų vietų, kuriose patyriau geriausių jausmų", – teigė abiturientė Paulina. Po šio nuoširdžių ir kupinų emocijų abiturientų pasisakymų, renginio vedėjai kreipėsi į gimnazistų tėvelius, užduodami jiems klausimus apie jų  talentingas atžalas. Smagu, kad tėveliai nuoširdžiai pasidalino savo mintimis, gražiais žodžiais.

 

Gimnazijos pavaduotoja Loreta Liukpetrienė pasveikino šaunius gimnazistus, kurie užaugo laimingi, talentingi ir daug ko pasiekė. Palinkėjo jiems didžiausios sėkmės ateityje  bei padėkojo  jų šeimoms ir mokytojams už tai, kad užaugino tokias asmenybes, žinančias, jog mokytis – tai ne tik pareiga, bet ir didžiausia vertybė. Vakaro pabaigoje pavaduotoja įteikė direktoriaus padėkos raštus, skirtus abiturientų šeimoms už kelią, kurį rodo savo vaikams. Padėkos vakarą daina baigė vokalinis ansamblis, o po to abiturientai, jų tėvai bei mokytojai buvo pakviesti bendrai nuotraukai.

Renginys buvo nuostabus ir kupinas šiltų emocijų. Smagu, kad auga tokie šaunūs ir dori mokiniai, siekiantys savo tikslo. O didžiausią įtaką jiems teikia ne kas kitas, o jų artimiausi žmonės ir mokytojai, kurių dėka jauni žmonės įgyja dar daugiau žinių bei ryžto. Linkime didžiausios sėkmės abiturientams jų tolimesniame gyvenimo kelyje, tegul pasiekia tai, ko labiausiai trokšta!

Klaudija Audickaitė

Autorius:
Klaudija Audickaitė

Nuotraukos:
Aida Garastaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos