Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

NORD PLUS tarptautinio projekto „Mąstymo kompetencijų ugdymas per STEM“ veiklos

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2022-10-06
  • Kategorija: Ugdymas

Pasvalio Petro Vileišio gimnazija dalyvauja įvairiose NORD PLUS tarptautinio projekto „Mąstymo kompetencijų ugdymas per STEM“ veiklose. Liepos mėnesį keli mūsų gimnazistai ir mokytojai aktyviai ilsėjosi tarptautinėje stovykloje „Klasika“ Latvijoje: susipažinome su sostine Ryga, kurorto Sigulda aktyvaus poilsio galimybėmis, aplankėme Iliuzijų muziejų, Turaidos pilį ir apylinkes, mokėmės atlikti įvairius eksperimentus, rengti komandų pristatymus įvairiomis temomis ir, svarbiausia, bendrauti užsienio kalbomis.

   Rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais mokytojai lankėsi Suomijos ir Estijos švietimo įstaigose, klausėsi mokyklų pristatymų, susipažino su gamtos mokslų ugdymu, patyriminio mokymosi galimybėmis ne tik šiuolaikinėse mokyklose, bet ir įvairiose aplinkose. Didžiulį įspūdį paliko modernios gimnazijos, aprūpintos naujausia įranga, patogios darbui ir saviraiškai bei bendravimui ir poilsio valandėlėms, Helsinkio Oodi viešoji biblioteka, Tartu universiteto istorijos muziejus ir biblioteka, senoji Tartu observatorija, naujausias Wiru  sporto kompleksas.

  Dabar, spalio mėnesį, mūsų gimnazija ir Svalios progimnazija priimsime mokinių ir mokytojų delegacijas iš Latvijos, Estijos ir Suomijos. Jau planuojame pažintines ir edukacines išvykas, dalijimosi patirtimi susitikimus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos