Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Kovas – sąmoningumo didinimo mėnuo be patyčių

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-03-30
  • Kategorija: Renginiai

KOVAS – SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO BE PATYČIŲ

      Kaip ir kasmet Petro Vileišio gimnazijos bendruomenė prisijungė prie akcijos - Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ.  Dorinio ugdymo būrelio nariai  kovo  mėnesį iniciavo įvairias veiklas sąmoningam elgesiui ugdyti. Mokiniams vyko individualios konsultacijos, paskaitos  psichologinės krypties temomis: ,,Santykiai ir nesutarimai su tėvais”(1- kams), ,,Kaip sustiprinti savo savivertę, savigarbą ir  pasitikėjimą”(2 - kams), ,,Viešo kalbėjimo baimės įveikimo būdai”(3 - kams), ,,Stresas prieš egzaminus. Mitai ir realybė” ( 4 - kams)            Mobilieji telefonai padeda keistis informacija, bendrauti su draugais, todėl buvo pasirinktas  bendravimo būdas žinutėmis.  Mokiniai rašė pozityvias žinutes tiems, kurie juos įskaudino,  kuriems reikia atleisti. Čia pagelbėjo mokinių atstovybės iniciatoriai ir mokyklą papuošė popieriniais telefonais su mokinių rašytomis žinutėmis.  

      Klasės auklėtojai valandėlių metu diskutavo apie galimą emocinę pagalbą telefonu, laiškais. Gimnazistai, kuriems šios temos buvo aktualios, galėjo rasti informaciją lankstinukuose apie organizacijas ,,Vaikų linija”, ,,Jaunimo linija”,    pabendrauti bendraamžių diskusijoje – forume, paskaityti informaciją jiems aktualiausia tema.    
     Kovo 27, 29 dienomis 2 klasės gimnazistams  dorinio ugdymo pamokos ,,Skaitome Lietuvai” vyko skaitykloje. Mokiniai susipažino su B.Brazdžionio biografija, kūryba,  jo sąsaja su Pasvaliu. Visi mokiniai skaitė pasirinktą poeto eilėraštį, pamokos metu buvo renkamas geriausiai ir išraiškingiausiai skaitantis gimnazistas. Pamoka buvo skirta Lietuvos nepriklausomybės dienai, knygnešio dienai ir Pasaulinės poezijos dienai paminėti.

    Būti sąmoningu piliečiu ilgas kelias, reikalaujantis daug darbo tačiau būtinas,siekiant pagerinti mokinių emocinį komfortą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos