Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Matematikos olimpiada B. Grigelionio taurei laimėti

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2022-11-26
  • Kategorija: Konkursai

Po ilgos pertraukos į mūsų gimnaziją vėl sugužėjo gabiausi jaunieji matematikai iš visos Lietuvos. Jau 22-ąjį kartą Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje vyko matematikos olimpiada Broniaus Grigelionio taurei laimėti. Konkurso atidarymą papuošė 1d klasės mokinė Smiltė Garčinskaitė ir jos nuostabiai atliktas Luciano Pavarotti kūrinys. Taip pat aktų salėje susirinkusius dalyvius bei svečius pradžiugino bendras akordeonisto, 3a klasės mokinio Nedo Stankevičiaus ir šokio kolektyvo „Smilgos“ (vadovė Rita Ebienė) pasirodymas.

Konkurse tradiciškai varžėsi 1–2 bei 3–4 klasių komandos. Šiemet konkurse dalyvavo ir dvi komandos, sudarytos iš jau baigusių mūsų gimnaziją mokinių. Tiesa, jie konkurse dalyvavo tik svečių teisėmis ir dėl prizo nesivaržė. Konkursas nebūtų konkursas, jei jam pasibaigus nesužinotumėme, kas gi nugalėjo. Šiais metais 1–2 klasių grupėje I vietą užėmė Šiaulių J. Janonio gimnazijos komanda, II vieta atiteko Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos I komandai, o III vietą užėmė Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija. Dėl didžiojo prizo – Broniaus Grigelionio taurės – tradiciškai rungėsi tik vyresniųjų komandos. 3–4 klasių grupėje konkurso taurę išlydėjome į Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnaziją, kuri užėmė I vietą, II vieta atiteko Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos komandai, o III vietą užėmė Šiaulių J. Janonio gimnazijos vyresniųjų komanda.

Dėkojame visiems dalyviams, jų mokytojams bei tradiciškai į kiekvieną konkursą atvykstantiems svečiams, vadovaujantiems ir talkinantiems konkurso vertinimo komisijai: akademikui Vilijandui Bagdonavičiui, prof. dr. Eugenijui Stankui, doc. dr. Aivarui Novikui, doc. dr. Antanui Apyniui, doc. dr. Romualdui Kašubai, doc. dr. Edmundui Mazėčiui.

 

Nuotraukos:
Aida Aurelija Garastaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos