Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Jaunieji filologai pristatė savo darbus

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-01-13
  • Kategorija: Renginiai

Pasibaigus kalendoriniams metams, gimnazistai susirenka į literatūrinę šventę „Baltu žodžių taku“ – pristato savo kūrybinius darbus, parengtus jaunųjų filologų konkursui. Šiemet prisistatė 6 autoriai: 1 ketvirtokė, 4 trečiokai, 1 pirmokas. Darbai įvairūs: tautosaka, romanas, eilėraščiai, haiku. Juos vertino lietuvių kalbos mokytojos. Į konkurso rajono etapą atrinkti 4 darbai: Klaudijos Audickaitės, Deivinos Vickutės, Rugilės Paliukėnaitės ir Viktorijos Pučekaitės.

Klaudija Audickaitė (4b) – gimnazijoje žinoma kaip laikraščio „Mokyklos žinios“ redaktorė, poetė ir publicistė – šiemet atliko didžiulį darbą: ji užrašė pasakojimus apie Sketerių giminę, kuriai ji priklauso ir kurioje yra garsių žmonių: Adomas Sketeris – knygnešys, visuomenės veikėjas, literatas, Konstancija Sketerytė – kalbininko Jono Jablonskio žmona, o jų anūkas – profesorius Vytautas Landsbergis.

Deivina Vickutė (3d), tik nuo rugsėjo besimokanti mūsų gimnazijoje, kuria verlibru, jos kūriniai  neilgi, tai lyg akimirkų pagavos, juose daug romantikos. Ji konkursui pateikė 24 eilėraščių rinkinį.

Viktorija Pučekaitė (3b) išsiskiria patriotinės tematikos eilėraščiais, ji ne tik rašo rimuotomis eilėmis, bet sėkmingai įveikia ir haiku žanrą, kuriam būdingi gamtos vaizdai.

Rugilė Paliukėnaitė (3a) – puiki dailininkė, bet ir įdomi poetė, nors dar ieškanti savo stiliaus: iki šiol rašiusi ketureilėmis rimuotomis strofomis, dabar išbando baltąsias eiles. Jos kūrinių tematika įvairi, meniniai vaizdai sudėtingi (kaip ir piešiniuose).

Erikas Atstupėnas (1a) – labai talentingas poetas, bet jam pritrūko laiko sudaryti bent 20 eilėraščių rinkinį, ko reikalauja šis konkursas. Kituose konkursuose su savo eilėraščiais jau pelnė prizines vietas.

Pranas Bitinas (3) nudžiugino unikaliu darbu – sukūrė 500 puslapių romaną, bet ir jam pritrūko laiko suredaguoti tekstą. Autorius puikiai valdo kalbą, turi savitą ir įdomų stilių, be to, ir kūrinio siužetas intriguojantis.

Vaikinams linkime sėkmės kitų metų konkurse, o merginų laukia šių metų rajono etapas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos