Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Tautosakos vakaronė ,,Krašts kits, širds vien“

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-03-07
  • Kategorija: Mokinių veikla

Šių metų kovo 3 d. Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje vyko Tautosakos vakaronė „Krašts kits, širds vien“. Tai Saulės Beatos Baltrūnaitės kūrybinis darbas. Vakaronėje dalyvavo pirmų klasių mokiniai, kurie pristatė Lietuvos etnografinius regionus: Dzūkiją (1a), Žemaitiją(1b), Aukštaitiją (1c), Suvalkiją (1d). Gimnazistai šoko, vaidino ir dainavo. Rengininio metu 1a kl. žaismingai pristatė Dzūkijos kraštą, 1b kl. dainavo žemaitiškai, 1c kl. paruošė aukštaitiškų vestuvių pristatymą, o 1d kl. sušoko net du suvalkietiškus šokius.

Tautosakos vakaronę atidarė dvynukės Rugilė ir Kamilė Mackevičiūtės, kurios atliko kūrinį „O, kad turėčiau aukso kalnus“, renginio metu pasirodė Leono Andžiaus suburta mokyklos kapela, jie atliko kūrinius „Ilgu man ilgu“ ir „Als, als labe buva gers“.

Kadangi šių metų tema buvo Lietuvos etnografiniai regionai, o mūsų mokykloje dirba mokytojai ne vien tik iš Pasvalio krašto, buvo pakalbintas mokytojas Saulius Skardžius, kuris žemaitiškai papasakojo Barstyčių miestelio atsiradimo istoriją.

Vakaronės metu buvo daug gardžių vaišių. Mūsų gimnazijos 3c klasės mokinė Gabija Brazdžionytė pristatė pačios pagamintus netradicinius naminius varškės sūrius, jais pavaišino mūsų renginio dalyvius. Kiekviena klasė buvo paruošusi savo stalą su lietuvių tradiciniais valgiais.

Linksmiausia Tautosakos vakaronės dalis – lietuvių liaudies šokiai su mokytoju Sigitu Paliuliu. Pirmokai linksmai šoko net ir po renginio!

 

                                                         3d klasės mokinė Saulė Beata Baltrūnaitė

Nuotraukos:
Liepa Štuopinytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos