Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Karo pradžios Ukrainoje minėjimas

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-02-27
  • Kategorija: Mokinių veikla

Vasario 24-ąją dieną, Mokinių atstovybės nario Nedo Stankevičiaus iniciatyva, gimnazijos bendruomenė buvo sukviesta į renginį, skirtą karo Ukrainoje pradžiai paminėti. Renginyje dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir mokytojai, gimnazijos direktorius, tėvai bei mūsų mokykloje besimokantys mokiniai iš Ukrainos ir jų tėveliai. 

Renginys prasidėjo paties Nedo atliekamomis ukrainiečių roko grupės „Океан Ельзи“ dainomis. Po to, tylos minute pagerbėme tuos, kuriuos šis žiaurus karas pasiglemžė. Nedas pristatė ir antrąją renginio dalį - režisieriaus Manto Kvedaravičiaus dokumentinio filmo „Mariupolis“ peržiūrą. Režisieriaus, kuris filmuodamas antrąją filmo dalį šalyje, kurią pamilo, taip iš jos ir nesugrįžo... 

Pasibaigus filmo peržiūrai, atėjo laikas diskusijai ir filmo aptarimui. Ją moderavo Pranas Bitinas ir jau anksčiau minėtas Nedas Stankevičius. Filmo žiūrovai - skirtingų kartų, patirčių žmonės. Tiesa, tai nesutrukdė prasmingai ir aktyviai diskusijai. Mokiniai, mokytojai, direktorius, tėvai noriai dalijosi savo mintimis, klausėsi vieni kitų. Mokiniai iš Ukrainos taip pat dalyvavo diskusijoje, padedami mokytojos Vitalijos Kanišauskaitės, kuri jiems vertėjavo. Po diskusijos, renginio dalyviai vaišinosi arbata, kava ir sausainiais.

Taip gimnazijos bendruomenė paminėjo karo Ukrainoje pradžią. 

Nuotraukos:
Liepa Štuopinytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos