Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Užsienio kalbų savaitė ir oratorių konkursas

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2024-04-26
  • Kategorija: Renginiai

Pirmoji užsienio kalbų savaitės diena. Į gimnaziją atvyko mokytojai Justin Bevan ir Nanna Sulsbrück iš Danijos Faaborgegnens Efterskole mokyklos. Erasmus+ mainų programos dėka atvykę svečiai aplankė gimnazijos muziejų, susipažino su mokyklos erdvėmis, stebėjo vykusias atviras pamokas, kurių šiandien vyko net trys. 2a klasės mokiniai dalyvavo interaktyvioje rusų kalbos pamokoje (pamoką vedė rusų kalbos mokytoja Vitalija Kanišauskaitė), 1d klasės mokiniai dalyvavo atviroje anglų kalbos pamokoje (mokytoja Inga Špokavičienė), o 1a klasės mokiniai dalyvavo integruotoje muzikos ir anglų kalbos pamokoje (mokytoja Dalia Baniulienė).

Antroji užsienio kalbų savaitės diena. 3a1 (11 kl.) matematikos grupės mokiniai dalyvavo integruotoje anglų kalbos ir matematikos pamokoje (mokytoja Sandra Ranonienė). O kiek vėliau, 4a2 (12 kl.) anglų kalbos grupės mokiniai dalyvavo atviroje anglų kalbos pamokoje (mokytoja Inga Kučnerienė). Svečias iš Danijos, Justin Bevan vedė atvirą pamoką mūsų gimnazistams, kurios metu jie susipažino su svečio gimtosios Didžiosios Britanijos kultūra, arbatos gėrimo tradicijomis. Taip pat mokytojai Justin ir Nanna dalijosi patirtimi ir diskutavo apie Lietuvos ir Danijos švietimo sistemų skirtumus su mūsų gimnazijos mokytojais.

Smagiai ir akademiškai prabėgo paskutinė užsienio kalbų diena! Ją vainikavo regioninis anglų kalbos Oratorių konkursas ( Public Speaking competition), kuriame varžėsi dalyviai iš mūsų gimnazijos, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės ir Pakruojo "Atžalyno" gimnazijų. 1-2 kl. amžiaus grupėje konkursą laimėjo Emilis Mykolas Ščepanovič (2 kl. Pasvalio Petro Vileišio gimnazija), 3-4 kl. amžiaus grupėje - Pranas Bitinas (4 kl. Pasvalio Petro Vileišio gimnazija). Taip pat, abiems amžiaus grupėms buvo skirtos nominacijos: charizmatiškiausio oratoriaus   nominaciją laimėjo Kristianas Ild ( 2 kl. Pasvalio Petro Vileišio gimnazija) ir Deimantas Diringis (4 kl. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazija); aiškiausios ir taisyklingiausios kalbos nominaciją - Perla Maminskaitė (1 kl. Pasvalio Petro Vileišio gimnazija) ir Arijus Gruzdas (4 kl. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazija); originaliausios kalbos nominaciją - Kornelijus Kanišauskas (1 kl. Pakruojo "Atžalyno" gimnazija) ir Akvilė Jaruševičiūtė (4 kl. Pasvalio Petro Vileišio gimnazija). Sveikiname laimėtojus, nominantus ir jų mokytojus!

Nuotraukos:
Gimnazijos archyvas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos