Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Bendradarbiavimo stiprinimo renginys „Ugdymo praktikos ir didaktikos Lietuvos ir Latvijos pagrindinio ir vidurinio ugdymo kontekste“

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2024-04-29
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 25-26 dienomis vyko bendradarbiavimo stiprinimo renginys su Valmieros 2-osios vidurinės mokyklos pedagogų kolektyvu. Ketvirtadienį svečiai aplankė mūsų gimnaziją, susipažino su mokyklos edukacinėmis erdvėmis, mokytojų kolektyvu. Gimnazijos aktų salėje svečiai išvydo trumpą koncertą. Dėkojame tautinių šokių kolektyvui „Apynėlis“ ir jų vadovei Nidai Sakalauskienei. Taip pat dėkojame 3c klasės mokinei Gabrielei Vaškevičiūtei ir buvusiam gimnazistui Gajui Garalevičiui.

Penktadienį, antrą seminaro dieną, Valmieros 2-os vidurinės mokyklos (Latvija) kolektyvas ir grupė mūsų gimnazijos mokytojų lankėsi vidurio Lietuvoje – Kėdainiuose. Svečiams iš Latvijos buvo pristatyta mūsų partnerių ir draugų mokykla – Kėdainių šviesioji gimnazija. Susipažinome su mokykla, kuri yra viena iš seniausių mūsų šalies mokyklų, turinti gilias ir savitas tradicijas. Apžiūrėjome įspūdingai atrodantį senąjį pastatą, susipažinome su jo edukacinėmis erdvėmis. Deja, ir mokiniams, ir mokytojams jame gerokai per ankšta. Todėl jie labai laukia naujo erdvaus korpuso atidarymo. Apžiūrėjome ir jį, mėginome įsivaizduoti ir projektuoti šiuolaikinio pastato edukacines erdves ir ugdymo(si) galimybes. Gimnazijos direktorė išsamiai supažindino su gimnazijos gyvenimu, ugdymo organizavimu, mokinių pasiekimais, inovacijomis, įgyvendinamais projektais, įtraukiojo ugdymo principų įgyvendinimu. Direktorės pavaduotojos pasidžiaugė, kad gimnazija gavo ERASMUS+ programos akreditaciją, kas atveria didesnes mokinių mainų ir mokytojų kvalifikacijos tobulinimo galimybes. Trijų mokyklų vadovai ir mokytojai diskutavo apie Lietuvos ir Latvijos šiuolaikinio ugdymo didaktikos panašumus ir skirtumus, trūkumus ir privalumus, kompetencijų vertinimą, kūrybiškumo ugdymo galimybes mokyklose.

Po pietų svečiams buvo organizuota apžvalginė ekskursija po Kėdainių senamiestį. Aplankėme Kėdainių krašto muziejų, susipažinome su unikaliu krašto amatų paveldu, mokinių dailės paroda Kėdainių dailės mokykloje. Kolegos iš Latvijos buvo sužavėti pažintimi su Kėdainiais, prisižadėjo užmegzti bendradarbiavimą su Kėdainių šviesiąja gimnazija, numatė artimiausius susitikimus su kolegomis iš Pasvalio.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos