Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Projekto „Another round of life“ išvyka į Palangą

Gruodžio 12 dieną projekto „Another round of life“ dalyviai vyko į Palangą. Ten lankėsi Palangos Senojoje gimnazijoje, kur susitiko su „Sniego gniūžtės“ komanda ir aptarė mokykloje organizuojamų prevencinių renginių patirtis. Taip pat gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, dorinio ugdymo mokytoja Jolita Vaičiulienė pasidalino savo gyvenimiškomis patirtimis apie tai, kaip priklausomybės užvaldo asmens gyvenimą. Mokiniai išgirdo apie tai, kad priklausomi žmonės bendravimo su kitais nebelaiko vertybe. Atvirkščiai, jie nekenčia viso aplinkinio pasaulio. 

Kita išvykos dalis - lankymas vietų, kuriose dažnai glaudžiasi praradę namus, turintys priklausomybių asmenys. Projekto dalyviams buvo svarbu pajusti atmosferą, kurioje kiekvieną dieną gyvena ir egzistuoja šie žmonės ir užfiksuoti šias vietas filmo kadruose.

Išvykos akcentas - 8 kilometrų tylos žygis pajūriu. Kas kart tyloje praėję iš anksto sutartą kelio atkarpą, žygio dalyviai turėjo apmąstyti po vieną klausimą susijusį su priklausomybėmis. Žygio metu įvyko įvairių nenumatytų atsitikimų ir sunkumų, kurie dalyviams buvo sunkiai įveikiami. Tai skatino mokinius susimąstyti apie tai, kad priklausomus žmones sunkumai lydi visą gyvenimą, įvairiose, net ir iš pažiūros paprastose, kasdienėse situacijose. Tačiau užsimerkti, nekreipti dėmesio arba „nurašyti“ priklausomų žmonių jokiu būdu negalima. Anot vieno iš dalyvavusių gimnazistų, ši išvyka paskatino pažvelgti į paprastus kasdienius dalykus kitomis akimis ir juos labiau vertinti. 

Nuotraukos:
Justas Andžius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos