Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Erasmus+ projektas Vengrijoje

Erasmus+ projektas Vengrijoje

Spalio 16–20 dienomis mūsų gimnazijos mokytojos Inga Špokavičienė, Simona Stapulionienė ir Asta Stipinienė kartu su mokiniais vyko į Budapeštą (Vengriją) dalyvauti Erasmus+ projekto Gogreen "Būk žalias ir tvarus" veiklose. Visą savaitę gyveno šeimose kartu su vengrų moksleiviais.

Pirmąją projekto dieną mūsų gimnazistai kartu su mokytojomis susipažino su savo kolegomis iš Vengrijos. Susipažinimą pagyvino „ledlaužio“ užsiėmimai. Per užsiėmimus  mokiniai ir mokytojai kalbėjosi įvairiomis temomis ir stengėsi rasti bendrų pomėgių.

Antrosios dienos rytas prasidėjo projekto dalyviams pristatant savo šalis. Pristatymuose mokiniai akcentavo ir ekologiją (pagrindinę projekto temą). Kiek vėliau iš įprastinio mokyklinio kabineto mokiniai persikėlė į chemijos laboratoriją. Čia jie mokėsi gaminti natūralų sausą šampūną ir vonios burbulus. Po sėkmingų bandymų chemijos laboratorijoje projekto dalyviai persikėlė į lauke esantį sporto aikštyną. Mokiniai smagiai pasivaržė draugiškose futbolo ir tinklinio varžybose. Futbolas mūsiškiams sekėsi gana neblogai, tačiau visgi buvo pralaimėta šeimininkų komandai. Bet mūsiškiai galėjo pasidžiaugti pergale tinklinio aikštelėje. Antrosios dienos vakaras baigėsi pasivaikščiojimu jaukiomis Budapešto gatvėmis.

Trečiąją projekto dieną mokiniai lankėsi vienoje iš didžiausių Europoje kogeneracinių (atliekų tvarkymo) jėgainių. Grįžę iš vizito jėgainėje mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, kurių tikslas – prikelti nebenaudojamus drabužius „antram gyvenimui“.

Ketvirtoji projekto diena buvo skirta dalyvių poilsiui. Mokiniai lankėsi Budapešto zoologijos sode, o vėliau dienos nuovargį nuplovė vandens pramogų parke.

Penktąją dieną įvyko visą savaitę kurtų mokinių filmų apie žaliuosius įgūdžius pristatymas. Vėliau kartu su vengrais švęsta jų valstybinė šventė – diena, skirta 1848 metų revoliucijai Vengrijoje paminėti. Tą pačią dieną mokiniai dalyvavo užsienio kalbų pamokose. Paskui laikydamiesi ekologiškumo principų nusipirko produktų ir gamino maistą iškylai gamtoje. Iškylavo nuostabaus grožio Dunojaus saloje. Atsisveikinimo vakarą projekto dalyviai praleido mokydami vieni kitus lietuvių ir vengrų liaudies šokių, apmąstydami savo patirtis projekto metu. Visiems įteikti projekto dalyvio sertifikatai.

Dėkojame mokytojai Ingai Špokavičienei už projekto koordinavimą. Taip pat dėkojame visiems dalyviams. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis. Jo veiklos mūsų gimnazijoje dar tęsis ir ateityje.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos