Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Prof. Rimanto Kanapėno fizikos konkursas

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2024-04-18
  • Kategorija: Konkursai

Balandžio 17 dieną jau 9-tąjį kartą gimnazijoje vyko profesoriaus Rimanto Kanapėno Pasvalio rajono mokyklų mokinių fizikos olimpiada subūrusi net 30 gabiausių rajono „fizikierių“ (taip teigė pats profesorius). Šįkart konkursas ypatingas ne tik gausiu dalyvių skaičiumi, bet ir tuo, kad tai viena iš  TŪM programos projekto „Tūkstantmečio mokyklos I“  STEAM srities veiklų (finansuojama Europos Sąjungos NextGenerationEU lėšomis).

Dalyvius sveikino gimnazijos direktorė Gitana Kruopienė, Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, „Tūkstantmečio mokyklos I“ projekto STEAM srities koordinatorė Rita Karpavičienė ir, žinoma, pats profesorius Rimantas Kanapėnas. Mokiniai „gliaudė“ 17 profesoriaus parengtų fizikinių užduočių, atliko eksperimentus ir dalyvavo kompiuterinėje fizikos simuliacijoje. Džiaugiamės dalyvių aktyviu įsitraukimu ir grįžtamuoju ryšiu „patyrėme ugdymosi sėkmę dalyvaudami šiame konkurse, o konkurso užduotys ir veiklos motyvavo mane mokytis tiksliųjų mokslų“.

Užduotis tikrins ir vertins pats profesorius R. Kanapėnas. Su nekantrumu laukiame konkurso rezultatų! Ačiū profesoriau, už iniciatyvą, meilę savo kraštui ir fizikai!

#TŪMprojektas

Nuotraukos:
Aida Aurelija Garastaitė, Gimnazijos archyvas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos