Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Išvyka į Nacionalinį Geografijos žinių konkursą!

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-02-02
  • Kategorija: Konkursai

 

Lietuvos geografijos mokytojų asociacija kartu su tarptautine turizmo paroda „ADVENTUR 2023“ aštuntą kartą surengė geografijos žinių konkursą mokiniams, kuris vyko sausio 28 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „LITEXPO“.

Šis konkursas turi nacionalinio renginio statusą, o pats renginys vadinamas – geografijos žinių konkursas „Pažink Lietuvą ir pasaulį“. Pagrindinis renginio rėmėjas – kelionių organizatorius „Grūda“.

Į geografijos žinių konkursą vyko 9 gimnazijos mokiniai. Konkurse dalyvavo 6 – 12 klasių moksleiviai iš visos Lietuvos. 7 mūsų gimnazistai varžėsi 9-12 klasių mokinių kategorijoje. Nedas Stankevičius 3a kl. ( tarp trečiokų)  laimėjo aukso medalį ir prizą – kelionę į Krokuvą, o Danielius Taškevičius  4b kl. (tarp ketvirtokų) laimėjo sidabro medalį ir prizą – „Didaktos“ leidyklos geografijos atlasą bei knygą „GEOkubas“.

Po žinių konkurso vyko atvira geografijos pamoką apie Afrikos žemyną, kurią vedė LGMA prezidentas, geografijos vadovėlių autorius Rytas Šalna. Mokiniai taip pat turėjo galimybę aplankyti parodą „ADVENTUR 2023“, kurios tema buvo „Švęskime kelionę“. Grįžome su gera nuotaika ir pilni įspūdžių.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos