Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Abiturientės Klaudijos Audickaitės pasiekimai

  • Paskelbė : Faustas Petriškis
  • Paskelbta: 2023-04-20
  • Kategorija: Didžiuojamės

       55-asis Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkursas buvo sėkmingas 4b klasės mokinei, literatei, laikraščio „Mokyklos žinios“ redaktorei Klaudijai Audickaitei – už tautosakos darbą „Atminimas ilgaamžis kaip ąžuolas (Apie mano protėvių Sketerių giminę)“ ji pelnė II vietą (apdovanota sidabro medaliu ir diplomu). Klaudijos darbas yra apie Nereikoniuose gyvenusią garsią Sketerių giminę, iš kurios  kilusi jos mama Agnė Audickienė-Bakūnaitė. Šioje giminėje – XIX a. knygnešys, tautinio atgimimo veikėjas, aušrininkas ir varpininkas, gydytojas Adomas Sketeris, o jo sesuo Konstancija, vertėja, literatė, buvo kalbininko Jono Jablonskio žmona. Jablonskių dukra Ona ištekėjo už architekto Vytauto Landsbergio-Žemkalnio, jų sūnus – profesorius Vytautas Landsbergis. Klaudija, panorusi geriau pažinti savo protėvius, užrašė giminaičių prisiminimus, iš senelio gavo senų nuotraukų, tremtyje rašytų laiškų ir viską sudėjo į 69 puslapių aprašą.  

       Klaudija laureate tapo dar viename respublikiniame konkurse: LR Finansų ministerija kartu su regionine spauda organizavo fotoistorijų konkursą „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis“ – gimnazistė aprašė gimtąjį Raubonių kaimą ir ten esantį vandens malūną – vilnų karšyklą-verpyklą, nuotraukomis parodė, kaip jis pasikeitė. Rajone ji laimėjo I vietą ir šalies etape pateko tarp 5 laureatų (džiaugėsi prizu – savaitgaliu dviem Palangoje SPA viešbutyje ,,Gradiali“).

       Pirmąsias vietas abiturientė pelnė dar dviejuose literatūriniuose konkursuose: regioniniame poezijos konkurse, skirtame E. Matuzevičiaus 105-osioms gimimo metinėms, ir prof. A. Mickūno filosofijos centro konkurse „Laimingas žmogus“. O Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos projekte ,,Jaunųjų kūrėjų galimybių tribūna ,,Nevėžis“ už kūrybą apdovanota specialiuoju prizu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos