Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Kaip kurti sveiką santykį su technologijomis?

  • Paskelbta: 2022-05-25
  • Kategorija: Renginiai

Jaunimas vis daugiau laiko praleidžia internete, prie ekranų, kur kasdien susiduria su iššūkiais, kurių galėtų išvengti. Kaip kurti sveiką santykį su technologijomis ir kaip kultūringas elgesys internete keičia pasaulį – apie tai 1 klasių mokiniai šią savaitę kalbėjosi su Skaitmeninės etikos centro atstovėmis Rasa Jauniškiene ir Renata Gaudinskaite.

Kodėl tai svarbu? Ekranas mažytis, o jo galia jauno žmogaus saviraiškai, savivertei, tapatybei bei vertybėms – milžiniška. Tai, ką ir kaip jaunuoliai vartoja internete šiandien, keičia jų tapatybę, formuoja skonį, mokymosi, bendravimo ir kūrybinės raiškos būdus.

Viešnios susitikimo metu stengėsi motyvuoti jaunuolius naudotis „vidinio kritiko“ paslaugomis naudojant, atrenkant interneto turinį bei vadovautis atsakingu, išmaniu požiūriu kuriant savo skaitmeninį pėdsaką. Rasa su Renata teigė, kad būtina kritiškai vertinti skaitmeninę erdvę ir gebėti apsaugoti save nuo nepageidaujamų patirčių internete. Jos pateikė realių pavyzdžių kas ir kaip trukdo su technologijomis kurti sveiką santykį. 

Autorius:
Gražvilė Tabokienė

Nuotraukos:
Gražvilė Tabokienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos