Pasvalio Petro Vileišio gimnazija

Puikus mūsų jaunųjų bendrovių pasirodymas Panevėžio regiono eXpo 2022

Balandžio 15 d. Panevėžio PC „Babilonas“ vyko Panevėžio regiono jaunųjų bendrovių eXpo 2022. Joje jaunosios bendrovės, dalyvaujančios Junior Achievement „accelerator_x“ programoje, ne tik pristatė savo sukurtas prekes ar paslaugas, bet ir varžėsi dėl komisijos bei rėmėjų įsteigtų nominacijų.

Šiemet PC „Babilonas“ lankytojų laukė 14 atrinktų jaunųjų bendrovių. Mūsų gimnaziją atstovavo 3 jaunųjų antreprenerių komandos. Džiugu, kad visos mūsų bendrovės tądien turėjo savo gaminių pardavimų, o komisija jas visas įvertino garbingomis nominacijomis. Kviečiame susipažinti:

Nominacija “Startuoliškiausia jaunoji bendrovė” (steigėjas VšĮ „Versli Lietuva“) – komanda ECOLOVE Narės: Skaiva Gudauskytė (2a klasė) ir Emilija Žigaitė (2a klasė). Jaunoji bendrovė planuoja pasiūlyti paslaugą, kuri suteikia draugiškų veislių šunų trumpalaikę priežiūrą senelių slaugos - globos namuose.

 

Nominacija “Už antreprenerišką požiūrį” (steigėjas VšĮ Lietuvos Junior Achievement ) – komanda VIVLIO. Narės: Andrėja Kauneckaitė (2c klasė) ir Eva Borkytė (2c klasė). Jaunoji bendrovė kuria aplinkai draugiškus knygų aplankalus iš lino atraižų, kurie apsaugo knygas nuo nusidėvėjimo.

Nominacija “Didžiausią ekonominę naudą kurianti jaunoji bendrovė” (steigėjas VU Ekonomikos ir verslo
administravimo fakultetas) – komanda NOVA STILE. Narė: Eglė Bagdžiūnaitė (3c klasė). Jaunoji bendrovė kuria spalvingus TYE DYE technika margintus marškinėlius, kurie taps puikia Jūsų stiliaus išraiškos detale ir išskirs iš niūrios minios.

Viso renginio metu jaunosioms bendrovėms padėjo savanorių komanda: Ugnė Samaitė, Austina Stankutė ir Antanas Bitinas. 

Susidomėjai kas yra jaunoji bendrovė ir ką ji veikia? Susipažink informaciniame stende, kurį rasi čia, gimnazijos skelbimų lentoje ir 123 kabinete (autorė Ugnė Samaitė)

Autorius:
Ugnė Samaitė (mokytoja Asta Stipinienė)

Nuotraukos:
Asta Stipinienė, Emilija Žigaitė, Ugnė Samaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos